INLOGGEN
«»

Een zélf gemaakte platenspeler...

Het is nog altijd wel om te lachen:
Mijn vader uit één stuk fabriceerde
gerust zélf een platenspeler...
Hij gaf zijn gezin daarmee intens
geluk!

Een oude fietsdynamo werd er ingezet
De draaitafel deed het! O, wat een dikke
pret Natuurlijk gaf het toen nog van die
ouderwetse, grote langspeelplaten

De Duitse Zarah Leander, nog uit de oorlog
Operettemelodieën verslaan die dit "ding"
zomaar vermocht Echt nog iets uit die arme
tijd Voor een paar centen er zeer aan verknocht.

Dakoyria, 2023.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-05-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een zélf gemaakte platenspeler...’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.