Ik heb geen licht gebracht

J.L. van der Woude

Ik heb geen licht gebracht

Ik heb geen licht gebracht,
slechts wat doorgegeven en
misschien wat duister weggenomen.
Weet je mijn lief
dat ook dat voldoende kan zijn?

Wist je dat
de kleinkinderen van Dona Marlene
het ruwe gras eten
uit rode aarde.
Ze drinken de stralen van de zon
en snuiven de lijm
om roze te kunnen dromen

Hun moeder stierf en
rust ongenoemd nu in
Dom Bosco’s grond

Ik had het eerder willen zeggen
Of hardop zingen.
Maar het gaat voor u
om loze dingen


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-07-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

J.L. van der Woude (Actief sinds: 21-07-2022)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ik heb geen licht gebracht’ van J.L. van der Woude zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.