Viswedstrijd

Dakoyria

Zij werden na afloop van de wedstrijd weer
vrijgelaten, in het water gesmeten, na
eerst zorgvuldig wegen en meten

De jaarlijkse wedstrijd was weer in vol ornaat
daar! Menigeen deed mee, ver zittend uit
elkaar... Een speciale zitkruk bij de hand

Vele luxe hengels daar aan de waterkant
Een zeer gewenste slok niet vergeten.....
Veel heerlijke boterhammen om op te eten

Hinderlijk en hebberig gekwaak van eenden
die het op zich niet zo kwaad meenden
Zo een eerste klas plek aan de waterkant

Een allerplezierigst uitje, de zon aan jouw
kant! Zo, in jezelf verzonken, geregeld koffie
door tegenstanders, vriendelijk ingeschonken.

Dakoyria, 2022.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Viswedstrijd’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.