De roadhopper

Nathan Schorer

De roadhopper wandelt over de zandwegeltjes des velds
Genietend van de vrijheid en het open landschap vol leven
De zon lacht de man vriendelijk toe, hij is hem goed gezind
Of de roadhopper schijnt zonder zorgen te leven

De roadhopper fietst vrolijk op de wegen door het bos
Genietend van de vrijheid en het struikgewas vol leven
Hoor hem fluiten en danken dat hij zo goed gezind is
Zou deze roadhopper ook zonder zorgen leven?

De roadhopper raast met de auto over de snelweg
Chagrijnig en stressvol tussen al die andere levens
De zon lacht maar de man niet, een verduistert hart
Zijn zorgen hebben de macht over zijn leven

De roadhoppers hebben even een pauzemomentje om 12 uur
Thuis of op het werk bij te praten met de andere levens
De zorgen komen langzamerhand boven borrelen
Tussen de boterhammen en de dromen over eeuwig leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Nathan Schorer (Actief sinds: 28-03-2014)

Informatie bij het gedicht

Tekst en muziek: Nathan Schorer, 2021

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De roadhopper’ van Nathan Schorer zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.