Het langste volk ter wereld

Dakoyria

Nederlanders, naar men zegt het langste volk
ter wereld Ik neem het graag aan; de hele
ochtend al zie ik boomlange kerels voorbij
gaan...

Vermakelijk om te zien is het verschil in tred
De ultra lange benen hebben extra grote passen
ingezet Binnen gezeten aan mijn erkerraam zie

ik er tallozen voorbij gaan Voor een poosje wel
een aardige bezigheid; het kost geen cent en je
bent van te grote zorgen even bevrijd

Het opgemerkte verschil dan aan passen...
Wat een zaligheid!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 06-10-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het langste volk ter wereld’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.