Het mythische bos

Roel van Ekeris

Het mythische bos
Waar adelaarsvarens een meter hoog groeien
De wereld van paddenstoelen blijft boeien
Waar je dwarrelend licht in je armen sloot

Je hoort er vogels zingen
Naaktslakken die een boomstam op gingen
Het geluid van een riedelend stromende beek
Voldoening die je met je innerlijk vergeleek

Mythisch zijn de sferen
Je laat je door dit leven inspireren
De gemoedelijkheid die het bracht
Als een groene specht ook nog naar je lacht

Je haalt voldoening op
Schakelt om, de knop
Weet dat het leven er goed is
Tussen kwijnende stammen met een oude boom-nis

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het mythische bos’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.