INLOGGEN
«»

Het bruggetje

Het bruggetje in lommerrijk bos
De beek speelt met overhangende lianen
Zonneglinstering weerkaatsend
Een lusthof in ogen voortborduurt

Je voelt hier tijden van weleer
Menig vogel strijkt er in de struiken neer
De bloeiende rododendrons
Je hebt hun zachte kleuren begeert

Het bruggetje zorgt voor verbondenheid
Waar de beek het park had gespleten
Het leven kent er geen tijd
Karpers zie je van bodemplanten eten

Je voelt je één met het landschap
Je doet een uur over de volgende stap
Het landschap door de natuur bespeeld
Het heeft je innerlijk gestreeld

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 21-09-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het bruggetje’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.