Ochtend in de Veluwe

Roel van Ekeris

Het eerste ochtendlicht
Vogels beginnen te zingen
Boven de bosrand staat de zon gericht
De oude weg waar we wandelend over gingen

Boomgroepjes tussen graanvelden
Veldleeuweriken die we telden
Verstoven zand in de bermrand
Je dwaalt door Veluws ochtendland

Meidoornheggen waar de geelgors zingt
Duizendblad met rustende zweefvliegen
De opkomende zon heb je bemint
Een roetbijtje laat zich in een gele composiet wiegen

Veluwe in het vroege uur
De weidse wereld als avontuur
Je hebt dassen voorbij zien trekken
Waar elders de wekker gaat en men zich uit gaat rekken

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Roel van Ekeris (Actief sinds: 02-02-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Ochtend in de Veluwe’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.