INLOGGEN
«»

De dood van een mobieltje

DE DOOD VAN EEN MOBIELTJE

We liepen te wandelen in Amersfoort
Alles leek prima in orde die dag
Er was geen vuiltje aan de lucht
We namen leuke foto's

Toen besloot mijn mobiele telefoon
Dat hij er ineens genoeg van had
Hij kon er kennelijk niet meer tegen
Hij sprong plotseling uit mijn hand

Hij wilde niet meer leven
Hij sprong zijn dood tegemoet
Hij kletterde keihard tegen de stenen
Hij was finaal kapot

Mijn mobieltje wilde zelfmoord plegen
En het was hem verdorie ook gelukt
Hij liet ons achter in ontsteltenis
Wat moesten we nu zonder hem ?

Wat dreef mijn mobiele telefoon
Tot deze ultieme daad van verzet ?
Wat was toch de reden
Dat hij niet meer met ons leven wou ?

Was het de aanblik van Amersfoort ?
We hadden de binnenstad nog niet bereikt
We liepen nog steeds in de buitenwijken
Die waren inderdaad niet om aan te zien

Was hij knettergek geworden
Van te weinig rust en vrede ?
Hadden we te veel van hem verlangd
En hem zo volledig overbelast ?

We zullen het helaas nooit weten
Waarom mijn mobieltje niet meer wilde leven
We hebben hem in een kistje begraven
Onder de koude aarde met een kruisje erop

Mijn mobieltje is inmiddels vervangen
We wensen zijn opvolger veel succes
We willen hem met klem vragen
Om alsjeblieft nog lang bij ons te blijven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Vincent Oostrijck
Actief sinds: 20-08-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De dood van een mobieltje ’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.