Het leven vieren

Dakoyria

De nieuwelingen ken ik nu vrijwel allen
Zij voelen zich vrij, hebben zich blij op wat
zomerse stoeltjes gezet
De binnentuin wachtte daarop al járen
Zij beleven nu de dikst mogelijke pret

Ik hoor hen zelfs binnen, druk gepraat en
uitbundig gelach...
Een voor mij volstrekt nieuw verschijnsel,
waar de heel oude buur totaal niets in zag

Ook ik wil me wel bij hen gaan voegen,
wordt daartoe van ganser harte uitgenodigd
Zal ík dan maar een thermosfles thee zetten?
Kelen worden almaar droger en droger...

Dakoyria, 2019.


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 28-06-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het leven vieren’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.