INLOGGEN
«»

Eurovisie songfestival

Ik tref bij het opstaan nog wat koekjes aan...
Achteloos achtergelaten, zo open en bloot
Proeven deed ik hen nú nog niet, de aanblik
die niet bepaald noodt

Zenuwachtig heb ik er wat opgegeten bij de
aankondiging van de mij beloofde contest:
het Eurovisie songfestival
Spanning alom: zou hij het redden, onze Duncan
representant van óns land?

Ik maak het mezelf nog wat makkelijker, besluit
tot gekijk in bed De aanvang heb ik nog
meegemaakt, maar láter wakker geschrokken,
flink ontzet maar ook blij met de Hollandse winst!

De ruimte lijkt te worden afgebroken na vierenveertig
jaar! Gezichten uitzinnig blij Met het overbekende
rood, wit en blauw wordt gewapperd Het dringt tot
me door, 'we' stalen de show, ja wíj

Tot mijn grote vreugde zingt Duncan opnieuw zijn zo
mooie, winnende lied
De gang van zaken voor mij persoonlijk, die wil je
toch niet.

Dakoyria, 2019.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Eurovisie songfestival’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.