INLOGGEN
«»

Frites kopen aan het strand

Aan het begin van de mij vertrouwde strandtenten
was ik er al compleet op gespitst:
Goudgeel gebakken frietjes en een dikke klodder
mayo, niet graag ook maar een keer gemist...

Ik hield het nog maar nét tot afgesproken lunchtijd,
eerder ging het feest absoluut niet door
Jou tergende minuten en seconden op je pijnlijk
nauwkeurige horloge En dán als een haas ervan
door

Niemand die zo knapperig bakte, tenminste:
niemand die jij dan kende
Je herkende de stal aan de eigen, uitgestoken
vlag, nogal wat achteraf
De eigenaar, indien daar, die extra scheppend
zo heerlijk verwende!


Dakoyria, 2018.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Frites kopen aan het strand’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.