Heemtuin

Vincent Oostrijck

Heemtuin

In het Kralingse Bos
Vindt men de heemtuin
En wij waren daar
Op een warme doordeweekse dag
Begin juni
We hielden vakantie

En we genoten
In deze oase
Van groen en van rust

Hier kan men ontsnappen
Aan de hectiek
Van de grote stad
Die in de verte opdoemt

Dit is een paradijsje
Met een dak van bladeren
We sluiten onze ogen
Vogelgeluiden overal om ons heen

We bewandelen de vlonders
Over het water
Deze tuin aan de Kralingse Plas
Is moerassig
En drassig
En schitterend

Vissen zwemmen onder ons
Libellen helikopteren
Aan de oppervlakte

En wanneer we
In dit Rotterdamse oerwoud
Op een bankje zitten
Doe ik een poging
Tot mezelf te komen
En de eeuwige overprikkeling
Van me af te schudden
Zoals zo vaak
Lukt het maar mondjesmaat

Maar mij hoor je niet klagen
Wat mooi is
Is mooi
En de heemtuin
Is magnifiek

Ik zie dat mijn vriendin geniet
En dan geniet ik sowieso
Met haar mee

Het was fijn om hier te zijn
Op deze plek
Met jou

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 08-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Vincent Oostrijck (Actief sinds: 20-08-2017)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Heemtuin’ van Vincent Oostrijck zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.