Dood hout

Robert E. Bal

aan de vloedlijn in het zand
beweegt dood hout, net aangeland
bewegen deed dit hout voorheen
als boom en dan nog door de wind alleen

daarna toen hij werd gekapt
en zijn schors werd afgeschrapt
als plank werd hij ooit vastgezet
aan muur in keuken of toilet

of misschien wel als een schrootje
in het plafond van een of ander bootje
nu beweegt het voor laatste keer
in de branding heen en weer

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 05-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Robert E. Bal (Actief sinds: 29-12-2016)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Dood hout’ van Robert E. Bal zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.