The sky is the limit

Lesley Biest

Als ik op het pad loop ,
dan heb ik hoop ,
maar ik weet ook dat er meer moet zijn als hoop ,

Iets doen , iets ondernemen ,
om het geluk voor mezelf te claimen .

Vaak dingen die gebeuren ,
die je verdrietig maken , angstig maken maar ook weer opfleuren .

En dan lijkt het pad eventjes stil te staan of lijkt het dat je opnieuw moet beginnen ,
dat je het zelfvertrouwen en zelfbeeld weer opnieuw voor je moet gaan winnen .
dat geluk je toekomst bepaald , je haalt het als een grote prijs binnen .
Dat je als je een ander hebt straks ook eerst jezelf zal beminnen .

Het pad naar het ultieme geluk , waar stopt het ?
en wat is een ding wat ons de weg naar bovenin belet .
maak plezier en heb de nodige pret ,
en leef je eigen leventje , met voor ieder een ander belangrijk ding , ja voor iedereen een andere wet

De dag die ook zal gaan komen ,
waar we ook weer in rustig vaarwater stromen ,
de dag dat we net als een machine ook weer opstomen .
De dag dat we allemaal een keer zullen afgaan ,
maar ook de dag dat we weer opstaan.

De dingen waar je straks trots op bent je kind , je gezin of wat je ook nog verder krijgt ,
de successen waardoor je positie op je eigen weg plots stijgt .

De dag dat je verliefd wordt ,
en ook al duurt die verliefdheid te kort ,
het wordt op een gegeven moment houden van ,
dat je niet meer zonder die vrouw kan of die ene speciale man .

Maar vooral leer ,
en ook al heb je soms pijn en doet het je zeer .
Laat een traan ,
maar laat die traan ook weer gaan ,
dat het plaats maakt voor een lach ,
dat je kan stralen op een dag .

Sta op, als je 7 keer valt
zorg dan dat je 8 keer opstaat en verder knalt .
Knallend naar jou eigen top ,
ze zeggen weleens The sky is the limit .
maar ga voor nog hoger op je toekomstige levensrit .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘The sky is the limit ’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.