INLOGGEN
«»

literair café "de ballentent"

literair cafè “de ballentent"
alleen toegankelijk voor lieden met talent

selectie aan de toog
betogen aan de stamtafel
bedachtzaam wordt het glas gepakt
de kopstoot is weer favoriet
dames drinken cocktails met een riet

veel aandacht voor elkaar
en voor zichzelf vervat in commentaar
verpakt in sfeer van schouderklop
en lieve vrienden, wij zijn top

de waard ziet dit gelaten aan
de deur is open
alleen de vaste klanten weten slechts de weg
hij weet dat het cafè zo gaat verlopen

dan maar de beuk erin
het uithangbord wordt al gesloopt
de zaak is nu een "Podium voor iedereen".
de stamgasten blijven als erelid bijeen

druk geroezemoes gelach plezier
talenten worden snel gekend
en naar de stamtafel gevoerd
waar ereleden hun gedachten willen delen

de opening was snel voorbij
spannend anders maar wel leuk
tevreden kijkt de waard zijn kassa na
en schuift alvast twee stoelen bij
twee nieuwen gaan ook stamgast worden
zingen borden in het afdruiprek

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 08-01-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘literair café "de ballentent"’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.