INLOGGEN
«»

Babbeltruc

Voldaan was ik, mijn weekboodschappen weer
gedaan Mijn portemonnee veiligheidshalve
helemaal onderin gestopt Erna bovenop alle
aankopen gepropt

Buiten de winkel hield een man met een zwaar
buitenlands accent mij aan: hij toonde me een
papieren landkaart, hoe moest hij verder rijden
gaan? Ik was hem zeer ter wille, wees aan.....

Thuis gekomen miste mijn geldbuidel, gelukkig
maar met slechts E 0,80 cent. Weg wel talloze
pasjes, wat een rotvent.....
Onmiddellijk de bank gebeld, de betaalpas
geblokkeerd

Er moest wel een tweede man bij geweest zijn,
dat kon niet anders, beiden 'm snel gesmeerd
Ik heb het direct bij de politie gemeld -een bende-
dat kon niet anders Mijn lesje heb ik nu geleerd!

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Babbeltruc’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.