INLOGGEN
«»

Regeren met een buitenboordmotor.





De kogel is door de kerk,
regeerders in de herfst van hun leven,
moeten de regering vorm geven.
Zij kunnen nu eindelijk aan `t werk.

Een regering zonder blagen
maar één waar de herfst is ingeslagen.
De meesten waren al met pensioen
doch moeten het nu toch gaan doen.

Het was een hele klus,
slechts verwarring kwam uit de stembus.
Nergens vond men een meerderheid
voor een goed beleid.

De verwarring die was groot.
De stuwende kracht,
kwam toch noch onverwacht,
doch men hield hem buiten de boot.

De oppositie is heel sterk,
maar de regering is één zetel groter.
Zij kan nu gesteund aan het werk
dankzij de voortstuwing van een buitenboordmotor.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Regeren met een buitenboordmotor.’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.