INLOGGEN
«»

nieuw leven

eerst nog trok zij zich stiekem terug
om zekerheid stilletje voor zichzelf
het plastic van het pakket openend
dat de toekomst voorspellen moet
zou ze het zijn en zou het er wezen
het wachten duurt monsterlijk lang
minuten zijn eerder dagen dan uren
haar adem ingehouden stokt de tijd
als hoop en verwachting wakkeren
in wat de boodschap haar zal zeggen

na een eeuwigheid kijkt ze heimelijk
nog veilig de verwachting temperend
zou het werkelijk zo zijn of toch niet
haar ogen dwingen zich tot het kijken
tot magisch die dunne lijn verschijnt
ze veegt knipperend de tranen weg
om stralend dan een lach te toveren
je wordt de moeder van nieuw leven
vergroot het geluk van haar liefde
de man en de zoon die ze zal heeft

vol verwachting draagt hen de wens
het nieuws naar buiten te brengen
dat het kostbaarste geschenk groeit
in de veiligheid van moeders schoot
dat de stam waaruit zij ooit groeiden
hen een nieuwe loot ontspruiten zal
dat in het huis van gedeelde liefde
de kleinste nu grootste broer wordt
dat de ontmoeting van hun liefde
zich in een nieuw leven tonen laat

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven voor net zwangere ouders | 4 december 2021 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘nieuw leven’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.