INLOGGEN
«»

Zij is zwanger

Zij is zwanger. Ik was het nimmer.
Nooit zal ik het geluk beproeven
van een groeiend wezen in mij
geen herinnering om te bewaren
gemis bij het klimmen der jaren.

Gelaatstrekken zo herkenbaar
rode haren onmisbaar mijn kopie
zou ik met veel liefde ontwarren
een kusje voor elk groot verdriet
troost als pijn mijn kind niet ontziet.

Haast tastbaar in mijn dromen
dommelt in een aardig wiegje
Erica zou zij hebben geheten.
Plots spatten beelden uiteen
weer moest ik er overheen.

Ik zie haar niet meer weer.
De jaren vervaagden het plaatje.
Nog slechts een enkele keer die strijd
Onze-Lieve-Heer had voor mij
wellicht een andere weg bereid.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-10-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dora
Actief sinds: 04-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zij is zwanger’ van Dora zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.