De jongen met PNEA

Will I am!

Ik ken een jongen,
Hij vroeg of ik dit voor hem wou vertellen.
Hij heeft aanvallen,
Wat in 2015 begon.
Hij heeft er soms last van,
Het tast zijn leven aan.
Hij moet altijd rekening houden,
Met wat hij gaat doen, zich niet te druk maken.
Als hij iets doet wat veel inspanning kost,
Moet hij af en toe even rust nemen.
Hij heeft PNEA,
Niet veel mensen kennen het.
Wat soms beat irritant kan zijn,
Omdat hij het steeds opnieuw uit moet leggen.
PNEA zijn psychogene niet epileptische aanvallen.

Maar ondanks dat het soms vervelend is,
En soms de ambulance wordt gebeld.
Hij soms mee moet naar het ziekenhuis,
Wat achteraf niet altijd nodig was geweest.
Hij wil niet zielig gevonden worden,
Hij zegt dan ook vaak: ‘ik ben niet zielig!’.
Hij houdt zich sterk en zegt:
‘Hoe vervelend het soms ook is,
Ik blijf lekker genieten van m’n leven’.
‘Alleen maar blijven mokken heeft ook geen zin,
Ik ga door met mijn leven en ga er alles uit halen wat erin zit!’.
Jullie zijn nu vast benieuwd,
Over wie ik het heb.
Ik zal het jullie vertellen,
Dit verhaal gaat over mezelf.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 29-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Will I am! (Actief sinds: 28-03-2019)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ De jongen met PNEA’ van Will I am! zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.