INLOGGEN
«»

allemachtig prachtig

de maand van nevel
bracht jullie de liefde
een zoon die als god is
die bedwelmend als wijn
proeft bij feest en festijn

de derde loot aan de stam
super leuk en spannend
vraagt ook zo zijn zorg
van papa niek net zo goed
als van mama willemien

de tranen op hun gezicht
getuigen geluk en hoede
opdat mika opgroeien zal
tot een leuke jongeman
die zijn plan trekken kan

gedroomd en vervullend
geboren zoals verwacht
altijd mag hij er zijn
met zijn nukken en buien
als hij lacht of even niet

wilskrachtig zal hij zijn
als zijn oudere broertjes
soms hem zullen pesten
naast hem troosten ook
als hij een verdriet heeft

bovenal is en blijft hij
heel gewoon bijzonder
een blijk van de liefde
uit hartstocht geboren
allemachtig prachtig

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven bij de geboorte van Mika Dion Ekkel, zoon van Niek en Willemien Ekkel en broertje van Noel en Liam | 4 november 2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘allemachtig prachtig’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.