INLOGGEN
«»

Begin

Begin

Voor mij was het leven nog onbekend
en toch was ik bij de Vader al bekend
En zo, in het verborgene, begon mijn leven
en werd mijn lichaam tot een geheel geweven
Mijn ouders kregen toen hun vragen;
zou ik dit kindje mogen blijven dragen?
Bij vader bleef steeds eén gedachte hangen,
zou ik na twee dochters een zoon mogen ontvangen.
Natuurlijk, gezondheid is een heel groot goed,
maar, zit dat nu eenmaal niet bij een vader in z'n bloed?
De dag brak aan, dat ik werd geboren.
En na een moeilijk moment kon pa zijn zoon ook horen.
De dokter was namelijk net op tijd.
Bijna waren mijn ouders hun eerste zoontje kwijt.
En zo begon mijn jonge leven
Wat zou de toekomst mij nog geven.
Later zou het voor mij heel duidelijk zijn
God ziet Zijn kinderen, al zijn ze nog zo klein.
En in hun hele verdere leven,
wil Hij alleen maar liefde geven.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 05-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Begin’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.