INLOGGEN
«»

river of love

in het keizerrijk van liefde
is babylonisch een dode taal
want in al haar armen
tot zelfs in haar grotten
brandt zich daar de passie
warm als de zomerzon

in het koninkrijk van liefde
is zij de wortel voor verstaan
want in al haar vezels
tot in de kleinste teen
zwermt zij als gulzige bloem
geurend als een lavendelveld

in het land van liefde
is zij het ringend verbond
dat tot in het kleinste detail
in al haar woorden en zinnen
de een zowel als aan de ander
de vleugels tot vliegen geeft

in het huis van liefde
geniet wat zich verenigd weet
van het doorgegeven leven
dat zich aan haar ontspringen doet
om naam en betekenis te geven
als de rivier van liefde

in het hart van liefde
waarvan zij zich de kern weten
vinden in stralende oogjes
graaiende handjes en spartelende beentjes
twee mensen het ware geluk
in hun river of love

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven ter gelegenheid van de geboorte op 15 juni 2018 van River Noell Boukema, zoon van Luna en Remi Boukema Auteursrechten
Op dit gedicht ‘river of love’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.