INLOGGEN
«»

liv – beschermer van leven

wat mooi toch is de liefde
die vurige uit omhelzing
met een mooi en lief kind
nieuwe toekomst baren kan

pril en sierlijk is het
dit kleine mirakel
als het leven zelf
gloort het ons geluk

warmte en genegenheid
die ook haar omarmen
verspreidt zo zich in stilte
prachtig klein en compleet

gelijk ontwakende natuur
dauw druppelt op grasstengels
accentueert haar schoonheid
haar blank blote onschuld

als de nectar op velden
in zon stralende bloemen
wensen wij deze mensenvlinder
dat zij groter groeien mag

dat door voor en met mensen
deze loot aan de familieboom
zo haar naam betekenen mag
liv - beschermer van leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

Geschreven voor de trotse opa Henk en oma Margaret, papa Dave en Anne van Ree bij de geboorte van (klein-)dochter Liv | 14 juli 2017. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘liv – beschermer van leven’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.