INLOGGEN
«»

mees heten - vink zijn

in het land van nesse
tussen de huizen
waar bomen groeien
laaft zich aan de liefde
haar vele dialecten genietend
een gelukkig vinkenpaar

zij broeden zich een nestje
waarin het zaad van passie
zich veilig en warm laat rijzen
naar het ei van hartstocht
dat leven groeien laat
als bron van het zijn

groeiend aan het verbond
van zijn papa en zijn mama
baant maanden later zich
doorheen de tunnel van bekoring
de statig vorstelijke oogst
zijn weg in het vinkennest

genaamd naar zijn grootvaders
als nieuwe loot aan de stam
openbaart hij het wonder
luistert hij de wereld
gelijk een vinkenslag
met het hooglied van samenzijn

doorheen hagen en houtwallen
naar wie het horen wil
zingt nu de vorentrekker
van geslacht en geluk
in de gloria de naam
die zijn oorsprong hem schenkt

mees jan eduard
dat is de roep die hij dragen mag
de trots van mama - sharon
en papa natuurlijk - martijn
vink zelf

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-07-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Peter Paul Doodkorte
Actief sinds: 21-07-2015Informatie bij het gedicht:

geschreven ter gelegenheid van de geboorte van mees jan eduard vink | Rotterdam, 6 juni 2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘mees heten - vink zijn’ van Peter Paul Doodkorte zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.