INLOGGEN
«»

Thuis wacht al de wieg

 nog ben je ongeboren
 maar thuis wacht al de wieg
 en het ouderlijk perspectief

 de kleine kamer
 waar jouw adem in de
 grote wereld leven brengt

 jij alle ruimten leert
 te delen in de zorg
 en koestering van velen

 tot je vrijheid grenzen vindt
 het kind op weg is
 naar volwassenheid en

 het ouderlijk perspectief ook
 dan nog warmte biedt voor groei
 door puberale liefdes en verdriet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Thuis wacht al de wieg’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.