Hem volgen

Gertjan van der Kraan

Hem volgen

De doop van onze kleine kinderen
Zal weinig mensen hinderen
De doop als je volwassen bent
Wordt niet door iedereen erkent
Als het kind wordt opgedragen
Mist men moed om uitleg te vragen
Als een kind zich opnieuw laat dopen
Is dit het laatste wat ouders hopen
Zo heeft ieder zijn of haar gedachten
Of blijven dit van iedereen verwachten
Maar waar staat onomwonden in Gods woord
Hoe het dopen nu daadwerkelijk hoort
Terwijl we alleen over onderdompeling lezen
Kan de besprenging zelfs een afspiegeling wezen
Maar Gods woord zal toch niet uit losse teksten bestaan
Om elkaar continue mee om de oren te slaan
Denk na het lezen van Gods woord heel goed na
Voordat je met je vragen eerst naar God toe ga
Het dopen in vormen zal door blijven gaan
Als we Gods woord maar in z’n geheellaten staan
Ons laten leiden door de Heilige Geest
Hij zal ons de Waarheid tonen over wat men leest

Maar toch een vraag om over na te denken
Zal God ons geen genade schenken
Als we leerden ons klein te maken voor Hem
Door het volgen van Zijn Stem
En met de doop in ons persoonlijk leven
Duidelijk te maken ons hart aan Hem te geven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Hem volgen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.