INLOGGEN
«»

Water en Geest

Water en Geest

Water en Geest zijn tekenen
Die je niet kunt berekenen.
Of in een bepaald kader zetten
Overeenkomstig onze wetten.
Water is een teken van trouw
God geeft het aan mij en jou.
Om steeds weer aan te denken.
Hij blijft Zijn liefde schenken
Als een trouwring aan je hand
Een zichtbaar teken van de band.
Niet het goud, water of de vorm
Of volgen van onze eigen norm.
Het is de Geest die ons wil leiden
Van onze zonden wil bevrijden.
De Geest is niet te manipuleren
Om ons in eigen richting te leren.
Hij waait toch waarheen hij wil
Soms stormachtig, dan weer stil.
En tussen het water en de Geest
Staat Jezus Christus die geneest.
De vreselijke zonden en onze pijn
Ondanks opnieuw geboren te zijn.
Opnieuw geboren zijn is een proces
Voor ons allen een dagelijkse les.
Dagelijks naar Hem toe te gaan
En bij ons eigen ik vandaan
Steeds vragen om helder zicht
Ons laten leiden door Zijn Licht.
Let op het teken aan je hoofd
Hij heeft het zelf aan ons beloofd.
Het doopteken wordt een feest
Als je je laat leiden door de Geest.
Het Water en Geest zijn tekenen
Waarop je waarlijk kunt rekenen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Geloof en vertrouwen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Water en Geest’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.

Meer gedichten in de rubriek: Dopen

Nieuwste gedichten

Teruglopen
Hem volgen
Volwassen doop
Water en Geest
De zee
vriendschap

Best beoordeelde gedichten

Doopgedicht10.0
Doop10.0
Doop Gedicht10.0
ONDER TOT WONDER0.0
Bipolair0.0
Belofte op een vaste...0.0

Populairste dichters