De zee

Dick Voogd

De zee

Voor altijd zul jij blijven,
jij zee.
Voor menig mens,
ben jij van waarde.
Voor mij ben je uniek,
vaak kom ik bij je.
Graag hoor ik jouw geluiden.
Soms wat zacht,
maar vaak met kracht.
Langs de vloedlijn lopen
is het mooiste wat er is.
Als de zon schijnt, zie
ik je blauwe golven schitteren.
Zee, zo fascinerend mooi
Natuurlijk ben je
soms eigenwijs.
Er komt een moment dat ik
niet meer bij je zal komen.
Hopelijk zal het nog lang
duren voordat het zover is.
Jij zal altijd blijven stromen,
maar voor mij zullen er dan
geen voetstappen zijn
Langs jouw mooie
vloedlijn.

De zee

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 11-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dick Voogd (Actief sinds: 06-12-2017)

Informatie bij het gedicht

De zee voor altijd voor mij eens voorbij.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De zee’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.