INLOGGEN
«»

Groots Adoptie 5

Het is zo groots
En toch was het klein.
Zo klein als een baby.
Zo fris als nieuw gras.
Zo teer.

Het was klein, een kleine verandering.
Een beetje een verschuiving.
Blijkt later een verschuiving die groot is en meeslepend.
Een grote aardbeving.
Een baby aan de borst.
Klein en meeslepend.
Zo zit Spanning en Liefde in elkaar.

Adoptie gebeurt niet in je lichaam.
Het gebeurt er buiten en gaat naar binnen.
Meteen vanaf dat begin zit adoptie in je.

Midden in. Het groeit met de levensjaren.
Veranderd en gaat mee voldoende.
Te beseffen dat het niet klein meer is.
Niet zo klein als jij zelf was.
Destijds.

Adoptie. Spannender is t te maken.
Leuker ook.
Wat je ervan maakt bepaalt je leven.
Een opdracht of bemoediging.
Wijzer.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-08-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015Informatie bij het gedicht:

Dat kleine moment, in dat kleine leven... Wordt een groot moment in een groot mensenleven. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Groots Adoptie 5’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.