INLOGGEN
«»

Kies trekken

We maken weleens grappen.
Over adoptie.
Ik zei tegen mijn man.
Ik maak een gedicht.
Over kies trekken thema adoptie.
Want voor een geadopteerde is dat een heel ding.
Het verlies van zo'n kies.
Het is natuurlijk cynisch bedoeld
Als je alle dagelijkse beslommeringen.
Gaat scharen onder adoptie problemen.
Ik doe t ook vaak bij een vriendin.
Dan zeg ik ergens zomaar midden in.
En dan ben ik ook nog geadopteerd.
En dat grapje ben ik nog niet verleerd.
Wat beweegt mij nou om zo veel te schrijven.
Dat vind ik ook nogal apart.
Maar ergens is dat ook om de gek aan te steken met mezelf
Want zo lang ik schrijven mag.
Geeft dat toch een kick.
Want even ben je lekker ik.
Inderdaad niemand die ik ken,
Hoeft te weten. Dat ik zo met mezelf bezig ben.
Ik vind in die zin mijn soort verhalen zelf ook heel erg raar.
En ergens maak ik daar over ook een cynisch gebaar.
En maak ik mijzelf een beetje belachelijk.
Door zoveel te schrijven.
Dat ik wel geadopteerd moet blijven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kies trekken ’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.