INLOGGEN
«»

Gezind

Ik ben de enige in het gezin
Als enige geadopteerd.
We denken er allemaal aan..
Alles is vierkant terwijl t rond had mogen zijn.
Alles is verdraaid om de pijn.
Er is geen pijn meer.
Alles is toch goed nu.
Goedzo.
Goed geweest?
We wensen je dat toe.
Een nieuw gezin
Jij er midden in.
Maar jongens het is ronduit.
Pijn. Vragen. Kwesties.
Jullie zien ze niet. Hebben de zorgen niet
Ik heb ze. Heel minuscuul.
Heel dramatisch. Ja zoals ik dat altijd voel.
Het is niet altijd goed. Haal mij uit dat midden.
Ik wilde niets nieuws beginnen.
Het is voor mij rond, niet vierkant.
Het is rond. Niet jullie vierkant.
Maar we hebben het niet over jouw ronde.
Het is voor ons goed dat je erbij bent.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 20-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015Informatie bij het gedicht:

Adoptie is moeilijk over te brengen op niet geadopteerde kinderen. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gezind ’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.