INLOGGEN
«»

Adoptie

De echte moeder
Is zo belangrijk.
De band tussen kind en haar.

De geboorte en zwangerschap.
Is zo intiem en hecht geweest.
Voor de baby en de vrouw.

De band tussen moeder en haar kind.
Blijven voortbestaan.
Door de bloedbaan.

Het hechten na de geboorte
Die is zoals het hoorde.
Tussen moeder en kind.

Als bij adoptie hier afstand wordt gedaan.
Komen moeder en kind beide alleen te staan.

Dat is adoptie.
Niet meer en niet minder.
Heel simpel.
Echte adoptie is
Dat.

Afstand tussen moeder en kind.
En nergens een vraagbaak.
En antwoorden die je niet vindt.

Maar moeder en kind kunnen wel zonder elkaar.
Dat laat adoptie zien.
Zie t maar.

Maar is niet de glans verdwenen.
De logica.
De liefde.
De sensatie.

De chemie.
Van je kind wel kunnen opeten.
Van ze mogen op je schoot. Dronken aan je borst.
Bij intieme emoties als honger en dorst.

Het geeft een rimpel.
Adoptie is niet zo simpel.
Als t lijkt.
Vrijheid van liefde.
Liefde van je land, familie, moedertje.
Is definitief.
Kwijt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 22-08-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Adoptie’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.