INLOGGEN
«»

Gecombineerd

Een gecombineerd gezin.
Met jou er midden in.
Kinderen die normaal gekomen zijn. Via de normale weg.
En anderen via adoptiewegen.
Rivieren die samen gaan.
Met een familienaam.
Niet heel anders voor de familie.
Iedereen wordt 1 milieu.
Niemand is sneu.
Maar tóch is er iets anders.
En de genen die dat voelen in hun binnenste.
Die kunnen dat niet overbrengen naar buiten.
Want daar waar de vogels fluiten. Autos voorbijgaan.
Dingen doorgaan en alles en iederéén bezig is.
Is,er altijd op de,achtergrond en anders voorgrond.
Het gemis. Het zien wat wat je kent.
Dat je gewoon echt anders bent.
Ook al ben je op dé zelfde manier opgevoed.
En maak je het best heel goéd.
De anderen echt laten merken wat t met je doet.
Dat is,zo ontzettend stilstaan, terugkijken en spitten.
Dat mag jij doen, maar zien zij niet zitten.
Zij zijn blank voelen zich niet mank en zien zij op naar onze moeder.
Dan kijken ze naar de moeder die hen gedragen heeft.
Als adoptiekind ben je ook gedragen. Misschien nog wel meer bewust gekust.
Dus het zit hem niet in schuld.
Maar wel met ongelijkheid die een kind voelt en vult.
Níet als je doorgaat. Dan voel je het niet.
Maar kijk maar eens beter.
Dan weet ik zeker dat je t ziet.
Een kracht, een macht. Die verlangt naar pracht.
Lijken en zijn op waar je vandaan komt.
Niet alleen je familie die op je lijkt.
Maar ook buren, vrienden, werk.
Dat als je kijkt naar hen, je op hen lijkt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Adoptie
Actief sinds: 30-12-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Gecombineerd’ van Adoptie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.