Zelfbeeld 2

Trijan

Oh zelfbeeld, kijk mij recht in mijn gezicht,
voor jouw beslagen spiegel was ik bijna gezwicht,
je was mijn waarheid en lotgenoot,
mijn negatieve kanten heb jij uitvergroot,
complimenten van een ander vonden bij jou geen gehoor,
je eigen waarheid ging altijd voor,
spiegelen aan een ander zette mij op achterstand,
bij een ander was er nooit iets aan de hand,
mijn eigenwaarde bracht helderheid,
de beslagen spiegel ben ik voor eeuwig kwijt,
oh verkeerd zelfbeeld kijk mij nogmaals in mijn gezicht,
mijn pijlen zijn nu op jou gericht,
de beslagen spiegel ligt aan duigen,
alleen voor een creatieve geest zal ik nog buigen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 21-12-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zelfbeeld 2’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.