INLOGGEN
«»

knisperend kampvuur

het knisperend kampvuur
al een paar jaar brandende
met een duur van nog een paar uur
met het inmiddels dovende vuur

binnen een paar uur
is er geen licht
geen flikkerend vuur

door de maneschijn verlicht
komt het einde steeds meer in zicht
laatste vonkjes springen er van af
als een laatste redding voor het vuur zich begaf

plots was er geen vuur
er kwam een einde aan dit avontuur
geen warmte, geen licht
plots weg, zo snel als een bliksemschicht

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 19-04-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

jop snoeijing
Actief sinds: 19-04-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘knisperend kampvuur’ van jop snoeijing zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.