Speelparadijs

Trijan

Kinderen jongleren op trappen,
treden zacht bekleed, door een net gekooid werken zij zich in het zweet,
zij maken grote stappen.

Tot ongekende hoogte klauteren zij door,
begeleiders krijgen een warme groet, het vereist de nodige moed,
het allerhoogste daar gaan zij voor.

De glijbaan geeft een veilige landing,
daarna stijgen zij weer op, repeteren hun weg naar de top,
een topper in wording.

Voorbereiding op het echte leven,
carrière trappen zijn niet zacht, een vangnet hebben wij voor onszelf niet bedacht,
afglijden doen wij met angst en beven.

Het leven kan een speelparadijs zijn,
een val moet je leren breken, in het vangnet moet je niet blijven steken,
weer opklimmen is het refrein.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-03-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Trijan (Actief sinds: 22-04-2020)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Speelparadijs’ van Trijan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.