INLOGGEN
«»

Literair en repair

Veel imposante, niet vaak klinkende woorden,
maken nog niet een mooi verhaal.
De diepte van een zin, hangt niet af
van de hoeveelheid woorden.
De ziel van een verhaal zit niet verborgen
in de hoeveelheid letters.
Toch is de norm verweven in terugkerende thema's en woorden
die moeilijk zijn terug te vinden in een woordenboek.
Als de hoeveelheid bijzinnen zorgt voor een bepaald niveau
en als bijwoorden strijden met bijvoeglijke naamwoorden
om voorrang,
is er een literair werk geboren.
Ik heb het nooit goed begrepen
en zeker, ik zal de toon van de muziek vast niet goed horen,
het graven in halve verhalen
voor het vinden van de wortel van gedrag
om de angel te kunnen plaatsen,
vind ik vaak een doolhof zonder uitgang.
Een goed verhaal, zit 'm nooit in klare taal,
de stegen van bedrog, de vernedering van de tere ziel,
de simpele koeien in het veld,
ze zijn allen onderdeel van de aanloop naar vaak iets heel nihil.
Doch het verhaal is rond
en in duizend zinnen verteld.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-02-2022

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Linda Klitsie
Actief sinds: 15-02-2022 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Literair en repair’ van Linda Klitsie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.