ACHTERAF GEZIEN

Joop Hagen

Laatst dacht ik mij terug
naar eens in mijn bestaan
zag van daaruit helder
hoe de dingen zouden gaan

maar toen ik als zodanig
de toekomst kon voorspellen
bleek geen ziel aanwezig
ik kon niemand iets vertellen

weer teruggekeerd in 't heden
was mijn gave snel vergaan
zag ik geen enkel teken van
hoe het verder gaat voortaan

weten wat te wachten staat
is slechts weinigen gegeven
het blijft in nevelen gehuld
wat wij verder nog beleven

maar toch als ware ziener
schijn ik mijn alziend licht
voorspel het nakend slot van
dit filosofisch schertsgedicht...
...Einde.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 25-01-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Joop Hagen (Actief sinds: 15-07-2021)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘ACHTERAF GEZIEN’ van Joop Hagen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.