INLOGGEN
«»

De Veluwe van weleer

De tijden van toen
Verankerd in het landschap
Op voormalige woeste gronden
Waar telkens stuifzandlandschappen ontstonden

De tijden hebben geleerd
Woeste gronden geconfisqueerd
Walsystemen aangebracht
Konijnen waren er verdacht

Bossen werden aangeplant
Gedaan was het met het zand
Naalden werden pakketten
Stuivend zand beletten

Het landschap vertelt de tijden
Immense velden met louter heide
Eikenboompjes telkens omgehakt
Veluwse woestenij afgezwakt

De tijden van weleer
De toekomst neemt geen keer
Beleefbaar in fantasieën
In kleine relikwieën

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-02-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De Veluwe van weleer’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.