Positiviteit

Lesley Biest

Negativiteit aan de kant geschoven ,
niet alleen beloven .
Maar ook doen ,
dat het niet meer wordt zoals toen .

Negativiteit kun je uit je leven verbannen ,
het is oefenen en het zijn dingen van nu dus in de realiteit wat je toepast ook in je toekomstplannen
Plannen die nog gaan komen in positieve zin ,
Geluk op de weg waar gaat dat heen !!
Gaat het per auto of ter been ..

Ik zal er komen ,
want ook ik heb dromen .
En dat is zo .
Maar dromen zijn bedrog zei Marco Borsato .
Maar dat zijn ze niet als jij er in gelooft .
Het vuur in je wordt aangewakkerd en het niet steeds uitdooft .
Als jij nu je mouwen opstroopt .
Niet daar verlaten zit en alleen maar hoopt .

Doen is het sleutelwoord .
Anders wordt het zo’n schuine weg raak je ontspoord .
Ook ik ben gevallen heel vaak zelfs maar elke keer ben ik opgestaan .
De uitdaging telkens weer aangegaan .

Om er sterker uit te komen en ik wordt over een half jaar alweer dertig .
Maar ervaring komt met de jaren, de juiste levenskennis meenemend.
Een leven vol vraagtekens afnemend .

Want ervaring is een tweede pre .
Dat je daar niet meer zit in de puree .

Dat je kunt zeggen kijk eens wie ik ben geworden niet meer die jongen van toen .
Dat een klap in je gezicht veranderd in een zoen .
Een zoen van een vrouw aan je zijde .
Samen kun je alles aan en zult ook samen onder dingen lijden .
En hij die daar loopt is voor die meid een hele bink .
Nee jullie hebben geen all you need is love nodig van Robert ten Brink .
Ook de liefde is positief ,
voor sommige een toekomst perspectief .

Negativiteit is een slecht iets ,
uit de duisternis nee totaal niets .
Dus uit die reclame doe eens lief ,
en ben eens een keer ook positief .

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-05-2020

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Lesley Biest (Actief sinds: 08-07-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Positiviteit ’ van Lesley Biest zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.