INLOGGEN
«»

Ijdel en leeg en veeg

In de leegte van
wat de nieuwe wereldorde
graag zou zijn en worden
zijn alle woorden en frasen
zelfs de gedachten
zelfs de gedichten
fraseloos hol woordeloos
gedachtenloos
ijdel en veeg en naamloos
eindeloos hol en leeg
want hoe kun je nu gelofte
afleggen voor zoiets hol
als tot de hemel reikende
opeengestapelde dogma's?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 07-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Ijdel en leeg en veeg’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.