INLOGGEN
«»

bestaat het?

ik weet niet het waarom
van mensen die de anderen haten
ik weet wel hoe het werkt
je maakt ze minder mens
zo kan je doden
zonder moorden
ze zijn nog amper mens
de vraag naar het waarom
blijft onbeantwoord
of is er geen waarom
Heidegger hoste rond
in nazi-uniform
en toen iedereen het wist
geen woord van spijt over zijn lippen
de muren van de oude stad
zijn opgegraven
en tonen steen geworden tranen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-10-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘bestaat het?’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.