Minder dan een zucht

Ron Dietvorst

Het lege heeft geen gezicht
noch een gewicht
jouw denkflarden
zij die ons verwarden

wegen minder dan een blad aan een boom
of een atoom
net of je wat hebt gepotlood
vegen as en grafiet in karmozijnrood

dociel weggepuft door ademtochtjes wind
tot je weer een blanco papier terugvind
je bent het lege en je draagt een gezicht
al is dat dan van minder of geen gewicht

nog geen reflectie van een zonnestraal
rustend op een melkglas of rustig opaal
van tertiair belang, minder zelfs dan een zenuw
verpozend in de slagschaduw.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 02-03-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Ron Dietvorst (Actief sinds: 18-05-2018)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Minder dan een zucht’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.