Kennen is weten is geen kennen

Gertjan van der Kraan

Kennen is weten is geen kennen


Weten is kennen van een gegeven
Kennen is weten van een leven
Van een gegeven kun je veel weten
Maar kun je geen relatie aan afmeten
Iemand kennen is in relatie staan
In vreugde en pijn mee willen gaan
Van iemand weten en toch niet kennen
Moeite om aan zijn gedrag te wennen
Want had je meer gekend van zijn leven
Had je geweten; hij kon zich niet geven
Sta daarom niet snel met je mening klaar
Met het gevaar dat je jezelf blind staar
Gevoed door jouw aangeleerde normen
Om daar direct je mening rond te vormen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 04-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Kennen is weten is geen kennen’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.