INLOGGEN
«»

WAARDEVOL HANDJEVOL LOL

Ons verblijf op aarde is al bij al nogal vluchtig
Daarom lopen we wild weg van de waarheid
We houden het qua opvattingen liefst luchtig
Werkbaar werk, een leefbaar leven en langere houdbaarheid

Het leven is nog wisselvalliger dan ons weer
Daarom is het zo moeilijk te voorspellen
Als er iets is dat ik adviseer
Dan is het dat je je niet te serieus mag opstellen

De aarde draait rond geld
Niets of niemand wordt gespaard
Terreur, aanslagen, zinloos geweld
Aan beide kanten van de evenaar ongeƫvenaard

Geld en geloof maken heel veel kapot
Al zijn ze bedoeld om het leven draaglijker te maken
Waarschijnlijk is het ons noodlot
Dat we te fanatiek worden en verslaafd geraken

Wispelturig, onvast, grillig en onbetrouwbaar
Dat vat het hele zootje mooi samen
Het einde is abrupt en onafwendbaar
Maar in alles wat voorafgaat moet je je bekwamen

Meestal gebeurt het pas in de tweede helft van je leven
Dat je inziet wat waardevol is
Dat je beseft dat krijgen niet half zo leuk is als geven
Leven wordt een belevenis met betekenis

Bekogel iedereen met grappen
Smijt met mopjes, zorg dat iedereen lacht
Je zotste gedachten er gewoon uitflappen
Humor geeft je levenskracht

------

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 04-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Danny Vandenberk
Actief sinds: 02-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘WAARDEVOL HANDJEVOL LOL’ van Danny Vandenberk zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.