INLOGGEN
«»

AANSLUIPENDE VAAK

In het donker binnen
warme gezellige beddenlakens
als volwassenene mijmerend
tussen waken en slapen
weer een kind vol verbeelding zijn

alleen varen met een zeilbootje
over de wijde gladde zee
onder een zwarte sterrenstolp
die je al twinkelend de weg wijst
daarna
toeven in een prachtige paleiszaal
waar alles glanst en schittert
heerlijk smullen en bediend worden
bij keurig geklede dames
opeens
omgeven zijn door de ruwe wanden
van Bethlehems arme stal
hooi en stro geven knusse warmte
terwijl blauwachtige schemer
om het rustende Christuskind trilt
indringende sterrenstralen
omkransen de geliefde zuigeling
schenken een aangenaam wachten

die wilde _ dan ijle gedachten
ledigen de volgroeide mensengeest
om hem opnieuw gereed te maken
voor zijn dagelijkse bezigheden
nuchter zakelijk of kunstzinnig zwevend

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-01-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

's Avonds al indommelend weer eens van die kinderlijke denkbeelden krijgen... Dat kan je piekerende geest zuiveren om daarna rust te genieten en met hernieuwde, maar toch volwassen gedachten, de volgende dag verder te gaan. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘AANSLUIPENDE VAAK’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.