INLOGGEN
«»

Een boek geschreven..

Ik heb een boek geschreven..
Oh, wacht, het zijn er twee.
Mijn schilderijen en portretten
hangen in een atelier.
‘k schrijf tevens artikelen voor het blad "Vrouw",
schud voor de Volkskrant columns uit mijn mouw;
en in mijn vrije tijd,
doe ik een talenstudie aan de Uni.
Voor als u het nog niet wist,
ik ben van beroep logopedist.
Mijn man is ingenieur,
dus we gaan ,
vaak op vakantie buiten de deur.
Onze Felix en Juliëtte, 
gaan gevoeglijk naar het VWO.
De nanny stuurt ze naar bed
en de schoonmaakster komt zo.
 
Wat ik u zeggen wil…
Hebt u nog héél even…?
Ik heb namelijk geen ènkel boek geschreven.
Ook hangen er geen portretten in mijn imaginaire atelier.
Hoewel ik u niet teleur wil stellen,
moet ik u vertellen,
als u er al niet naar gist:
ik ben geen logopedist, schrijf geen artikelen voor het blad"Vrouw" en schud géén columns uit mijn mouw.
En in mijn vrije tijd? U raadt het al:
Vergeet de talenstudie en de Uni.
De rest is even hard gelogen of zo u wilt uit 'mijn duim gezogen'.
 
Wat ik u nu nog vragen wil:
Bent u na het lezen van mijn relaas,
gedesillusioneerd, ontgoocheld, gefrustreerd of mogelijk verbaasd?
U hebt nog steeds mijn sympathie.
Heb ik de uwe nog?
Want wees nou eerlijk,
Wij zijn wij ten diepste?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 18-07-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Chayah Lef
Actief sinds: 17-07-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Een boek geschreven..’ van Chayah Lef zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.