INLOGGEN
«»

Innerlijke schoonheid

Waar zal ik beginnen

Mensen verschillen
Dun, dik, lelijk, knap
Allemaal uiterlijkheden
Die niets zeggen willen

Schaamte, zorg en angst
Zorgen voor onzekerheid
Een prima gelegenheid
Te verhullen wat verscholen moet

Een kleurtje hier
Een poedertje daar
Een sminkje op de toet
Smuck behangen voelt goed

Maar een laagje plamuur
Geeft geen echte waarde
Kleurtje geen blijvend verschil
Verstoppen is wat men wil

Echt mooie mensen
Vindt je niet aan de buitenkant
Maar ergens anders
Diep verscholen soms

Ik weet het zeker
Echte schoonheid
Zit van binnen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-05-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gevoelsmens
Actief sinds: 31-01-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Innerlijke schoonheid’ van Gevoelsmens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.